петък, декември 16, 2011

05.11.2011 Семинар с Magnus Hansson



Големият семинар по Бразилско Джу Джицу (BJJ) в София, организиран от Twisted Jiu Jitsu на 5.11.2011 г. е една сбъдната мечта. След като на 4.11.2011 г. направи ексклузивна над тричасова тренировка в залата на Туистед, Магнус проведе един изключителен тренировъчен „workshop” (той не обича да нарича подобни събития семинари, защото са еднопосочни и не-интерактивни) с около 40 души от цялата страна. Присъстваха не само представители на софийските клубове „Риъл Пейн” , „Були тийм” и „Бокидо”, но и хора от Плевен, Благоевград, Ихтиман и др. градове, които с желание тренираха, забавляваха се и чуха редица важни послания от нашия гост.

Семинарът бе фокусиран върху сравнително непознати за българската Джу Джицу общност позиции и движения – изключително важната и полезна и за практикуващите смесени бойни изкуства (ММА) игра от half-guard. Магнус представи в детайл разработените от Eddie Bravo и учениците му техники от half-guard, които поставят основата на иновативната 10th Planet Jiu Jitsu система. Една след друга следваха позиции и движения, които са безценни за всеки, който желае да бъде завършен в играта си. Бяха разгледани както основни начини за контрол, така и суипове, разнообразни комбинации и нестандартни, но изключително ефективни събмишъни. Всяка следваща техника бе надграждана върху предишните, което позволи дори на хората с базови познания да научат много. След 3 ч. интензивни повторения на демонстрираните техники и разискване на разнообразните индивидуални въпроси, Магнус даде начало на спаринг сесия, в която позволи на всички, които желаят да поиграят с него и да се докоснат до уменията му. Всички останали имаха възможност да се позабавляват помежду си, да обменят опит и да поиграят с нови партнъори. Това безспорно се хареса на участниците и ще им бъде от полза.
Нашите приятели Борислав и Владимир от Twisted Jiu-Jitsu получиха своите сини колани от Magnus, за което ги поздравяваме и се гордеем с тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар