петък, октомври 19, 2012

19 21-10-2012 Gym Opening/ Seminar Magnus Hansson


Семинарът започна на 19.10., когато се проведе отворената тренировка под ръководството на Магнус Хансон, заедно с един от най-добрите му ученици – кафявият колан Оскар Хагман. Над 40 души присъстваха и упражниха едни от най-ефективните техники за преминаване на гарда – т.нар. “Leg drag pass”, придобили изключителна популярност в последно време.

На 20.10. дойде и моментът, в който бе официално открита новата спортна зала на "Були Тим" и СК „Туистед Джу-Джицу”. Новото съоръжение, намиращо се на Бул. „Черни връх” №47 (бивш завод „Витоша”, в съседство с ДАНС) ще бъде една от най-добрите спортни зали в София, като специален акцент е положен върху пригодността й за бойни спортове и силово-кондиционни тренировки. Тя разполага с две помещния с обща площ от 255 кв. м., с необходимите съблекални, бани и тоалетни, както и всички допълнителни условия за провеждането на тренировки по Бразилско Джу-Джицу, ММА и други бойни спортове и изкуства.

Откриването започна с официален коктейл, а след това бе извършен и традиционен водосвет, с който да бъде осветена новата зала.

С това официалната част от откриването приключи и започна подготовка за първият ден от семинара по БДЖДЖ под ръководството на Магнус Хансон, посветен на традиционното БДЖДЖ и играта с кимоно, участие взеха отново над 40 души. Освен момчетата от „Туистед” и „Були Тийм”, присъстваха и представители на различни клубове от страната, както и нашите приятели от македонския „Carlos Maia Brazilian Jiu-Jitsu Macedonia”. Магнус демонстрира различни техники, които несъмнено обогатиха играта на всички присъстващи. Адаптирането на техники от системата на 10th Planet Jiu-Jitsu към играта с кимоно е основен принос на Магнус към системата и това се видя ясно през този ден. Участниците имаха възможност да задават въпроси по различни проблемни ситуации, а накрая всички успяха да се позабавляват и обменят опит чрез няколко рунда приятелски спаринг.

21.10 беше последния ден от семинарът с Магнус. Той отново бе с Но-Ги насоченост и посветен на техниките за контрол, защита и атака от бекмаунт. Всяка една техника бе надградена спрямо предишната и предостави детайлен поглед върху тази важна позиция. Участниците имаха възможност и за ситуационен спаринг, в който да упражнят наученото и да усетят самите техники и движения. По този начин приключи и последния четиричасов етап от граплинг маратона през този уикенд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар