вторник, ноември 08, 2016

Есенно меню

Здравей мой fitness fighter!!!
Все още е есен и аз смятам, че ще е хубаво да добавим в менюто ти нещо наистина типично есенно!!
Ти можеш да споделиш с мен какво ти се яде, за да го включа в режима ти. Нещо като круши или пък защо не - тиква!!!!! Аз обичам тиква! Тиква с мед и канела.......мммммх или пък по австралийски на BBQ с розмарин.
Тиквата е уникален плод, който освен много вкусен е и много хранителен. Богата е на калии и фосфор, а също и на витамин С. Високо съдържание на целулоза, което и придава диетично и разхлабително действие, а също така е и диуретик. Богата е и на пектин, който спомага за прочистването на дебелото черво и намаляването на нивото на холестерола в кръвта. Нискокалорична е, но все пак съдържа захари и тук е моето място да ти споделя да не добавяш повече от 150 гр към порцията си. Замени сладкият картоф , порцивта с ориз или филийките хляб към твоята пържола или тофу порция и се наслади на полезните и вкусни свойства на есенната тиква.

Също така можеш да замениш любимите си бадеми към своята закуска с малко 1 пълна супена лъжица тиквени семки, които освен разнообразие ще добавят и нови полезни микро елементи.
Това ще ускори и раздвижи метаболизма ти.
Семките на тиквата са богати на масла, белтъчни и смолисти вещества. Полезни са за страдащите от хронични чернодробни възпаления, гастрит, колит, анемия и хипертония.
Ееер убедих ли те да добавиш тиква към диетата си?! Ако отговора ти е да!!!!! Използвай енергията от тиквата за една хубава и ползотворна тренировка ;)

Ако имаш какъвто и да е въпрос, дори да го смяташ за тиквен 🎃 можеш спокойно да ми го зададеш ТУК. Аз с радост ще ти отговоря. Защото и в най- тиквения въпрос се крие семката на успеха !

Няма коментари:

Публикуване на коментар