неделя, ноември 18, 2012

18.11.2012 Gladiator Bokido Submission Challange III.



На 18-ти Ноември 2012г. в София се проведе третото поредно състезание организирано от клуб Гладиатор Бокидо – „Submission Challenge III”. Президентът на клуба г-н Кирил Алексиев, заедно с момчетата си понесе организационната дейност и повече от 100 състезатели от отбори по Бразилско Джу-Джицу и ММА като Туистед Джу-Джицу, Риъл Пейн, Бокидо, Питбулс, Були Тийм, Полицейски Карате Джу-Джицу Клуб Варна, Десант и други взеха участие в турнира. Бойци от различни сфери на граплинга (борба, ММА, Бразилско Джу-Джицу и др.) се състезаваха в този утвърден и високо уважаван турнир. Сред публиката бяха и доста български ММА бойци, както и Станислав Недков „Стъки”, който скоро имаше участие в най-престижната федерация по този спорт - UFC.

За да бъде възможно най-атрактивен за публиката, правилата на турнира бяха модифицирани да стимулират атрактивната игра и завършването на двубоя - eдин десетминутен рунд, без точки, без преимущества. Това обяснява интереса на 7-те хиляди зрители гледащи състезанието по интернет. Такъв вид турнири не са нещо ново за българската граплинг сцена, тъй като през последните няколко години се наблюдава тенденцията те да са важна част от спортния живот на страната.

Бully Team в този турнир беше представен от двама състезатели:
Делян Илиев наложи изключително атрактивна игра с модифицираната си джудо техника за игра без кимоно в категория до 75кг.
В първата среща Дидо успя да приложи ключ на крака:
Делян Илиев (Bully Team) VS ... - leg-lock
...

Втората среща беше динамична и оспорвана и продължи 2 части по 10 минути. В крайна сметка съдиите присъдиха победата на нашият състезател:
Делян Илиев (Bully Team) VS ... (Gladiator Bokido) - Decision


Третата среща отново беше срещу представител на домакините
Делян Илиев (Bully Team) VS ... (Gladiator Bokido) - Decision


Генади Стефанов победи в първата си среща с душене:
Генади Стефанов (Bully Team) VS ... (Габрово) - Choke


Втората среща Гената взе със атрактивен събмишън:
Генади Стефанов (Bully Team) VS ... - Banana split
...

В третата среща която беше и финал в категорията Гената се изправи срещу състезател с професионален опит вярваме, че малко повече увереност ще е от полза за по-добро представяне за напред.
Генади Стефанов (Bully Team) VS Станислав Чолаков - Decision


Bully Team побеждава с подкрепата на:
- Sandex Sport
- BJJ Life

Най-доброто представяне на турнира беше на инструкторът по Бразилско Джиу-джицу на клуб Туистед Борислав Кирилов:
След четири динамични срещи, той стана шампион в категорията си -75кг. Боби продължи с победите и в абсолютната категория, като отново спечели всичките си срещи със събмишън.
Това му донесе за пореден път купата за най-техничен играч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар