четвъртък, ноември 29, 2012

29.11-01.12.2012 Seminar with Master Luiz Palhares. Sofia, Bulgaria.


На 1-ви Декември една от живите BJJ легенди проведе симинар в София, България, Майстор Луиз Паларес 7th degree Brazilian Jiu Jitsu black and red belt, трикратен Pan-Am champion, 1998 Brazilian national champion бе поканен от Fight Club Bully Team да гостува в новата зала на Twisted JJ и Bully Team така, че хората които присъстваха на този семинар, вече влюбени в бойният спорт, имаха възможност да подобрят играта си под ръководството на учител от подобен калибър.
Майстор Паларес е инструктор на Американските военни и силите на реда на Бразилско Жиу-жицу. Получава черният си колан през 1984. Ученик на единственният и неповторим Хелио Грейси и неговият син - може би най-доминиращият боец живял някога - Риксън Грейси. Тези двамата са пионери в бойният свят така, че шансът да се тренира с някой който е учил "занаята" от най-добрите беше един ранен Коледен подарък за всички. Всички нямаха търпение да срещнат големият учител. Преди самият семинар имахме възможността да тренираме 2 дни с майстор Луиз Паларес. През това време той показа няколко прости и ефективни техники. Те бяха свидетелство за това когато си в опасност, не атрактивните неща те спасяват, а добрите стари основно неща. Над двадесет души присъстваха на семинара. Сред чуждестранните гости беше босненският боец Драган Песич, бивш К1 шампион и King of the Ring champion, който в момента се състезава в английската верига UCFC. Майстор Паларес помогна на всички да добавят хвърляния, суипове и събмишъни към тяхният арсенал, както и разбиране към биомеханиката на всчко движение.
За всички които обичат този спорт е мечта да посетят Бразилия и да тренират там поне един път в живота си. Някои може би никога няма да отидат там но все пак имат шанса да се срещнат и да учат от известен учител, който е бил сред най-големите имена в спорта!


Събитието беше отразено в един от най-уважаваните BJJ сайтове в Източна Европа: BJJ Eastern Europe

Няма коментари:

Публикуване на коментар