събота, април 26, 2014

26.04.2014 Tribe FC MMA Tournament

На 26.05.2014 Bully Team навърши 5 години. За да отпразнуваме това решихме да подарим на любимият си спорт един ММА турнир такъв какъвто трябва да бъде. Идеята за TRIBE FC ни се въртеше в главата отдавна и най-сетне се превърна в реалност. Целта на турнирът е да направи ММА спортът масов, състезателите да имат среда за развитие а истински добрите от тях да получат необходимото признание. За първи път ММА турнирът беше разделен на 3 Дивизии:

- Дивизия C - 57 кг, 61 кг, 66 кг, 70 кг, 77 кг, 84 кг, 93 кг, 93+кг
В дивизия C имат право да се състезават атлети без шампионски титли в какъвто и да е вид боен спорт. Състезатели с титли (от национални или турнири състезания) в боен спорт нямат право да участват в C дивизия.

- Дивизия B - 57 кг, 61 кг, 66 кг, 70 кг, 77 кг, 84 кг, 93 кг, 93+кг
В дивизия B имат право да участват състезатели, които са най-малко един път шампиони в какъвто и да е боен спорт. Шампиони от аматьорски ММА състезания също имат право да участват в тази дивизия. MMA състезатели с дори една професионална победа нямат право да участват в дивизия В. ММА професионални състезатели, които нямат професионална победа или шампиони от аматьорски ММА състезания могат да избират между Б и А дивизия.

- Дивизия А - 57 кг, 61 кг, 66 кг, 70 кг, 77 кг, 84 кг, 93 кг, 93+кг
В дивизия А имат право да се състезават състезатели с професионален опит (най-малко една победа) и ММА шампиони от Аматьорски ММА състезания. Състезатели, които не са професионалисти, или никога не са били шампиони на аматьорски ММА състезания нямат право да се състезават в А дивизия.

Момичетата и младежите се състезават в една Дивизия.

Правилникът на турнирът беше максимално освободен, като протекторите и каските бяха задължителни. Правилата бяха раздадени на всички треньори за да за ясни критериите за оценка в ММА спортът. Жребият беше теглен пред и с участието на всички треньори и клубове. Всеки мач носеше свой уникален номер, което улесняваше работата на треньорите при извеждане на състезателите им в пикова форма за срещите.
Победителите заеха местата си в ранглиста, която обхваща Балканите и ще бъде ъпдейтвана всеки следващ турнир.
Самата ранглиста се класира по уникални правила позволяваща на бойците да се състезават и развиват изцяло концентрирани в броят на победите си без никой да брои загубите им с цел да постигат най-доброто от себе си без тежестта на грешки в развитието си.

Други правила за ранглистата:
- Най-отгоре в ранглистата се класира състезателят с най-много победи който е станал шампион
- След него се класират състезателят със следващ брой победи
- Ако броят на победите в турнира е равен, състезателят който е по-нагоре в класирането по места, получава по-високо класиране в ранглистата
- Ако състезател в турнир достигне броят на победите на водачът на ранглистата, по-нагоре се класира състезателят участвал или класирал се по-високо в последният турнир
- Ако състезателите са с равен брой победи, по-нагоре се класира състезателят загубил от този който е с по-висок ранг в ранглистата
- Ако състезателите са с равен брой победи и имат мач един срещу друг на последният турнир, по-високо в ранглистата се класира състезателят победил в срещата между двамата
Забележка: шампионите в дивизии C и B за следващият турнир трябва да играят в една дивизия по-нагоре съответно:
- Шампионът от дивизия С преминава в дивизия B
- Шампионът от дивизия В преминава в дивизия А
- Изключение от това правило се допуска само ако на следващият турнир няма опоненти в съответната категория на състезателя който трябва да премине в по-висока дивизия, тогава той се състезава в старата си такава

Дивизия А дава възможност на професионални бойци да проверят уменията си в безопасен и по-лек правилник. Също така дава възможност на шампионите от аматьорските ММА състезания да сравнят своите умения с професионални състезатели.
Благодарение на разделението на Дивизии във всички категории и Дивизии се получиха силни и равностойни мачове, което дава база за бързо израстване на състезателите от различните клубове.

И накрая искаме да благодарим на приятелите ни от Сърбия: "Little Wander Team" и на "Strongest" Македония, които се включиха в турнира и показаха забележителни резултати.

Разбира се като организатори оценяваме и пропуските и недостатъците които имахме в провеждането на турнира, за което благодарим на тези които ни ги посочиха, и ще работим за отстраняването им в следващото издание.

А по-долу се връщам на представянето на състезателите от Bully Team

Альоша Филипов получи шансът който отдавна чакаше, да дебютира в ММА при младежите. Все още млад и много огнен, срещна добър опонент, но това е част от развитието и пътят нагоре, от който се надяваме да не се отклонява и да следва умно и със сърце! Това представяне на Альоша Филипов го нареди №5 в ранглистата на TRIBE FC в Дивизия Младежи категория -77 кг.
Альоша Филипов (Bully Team) VS Денислав Сурчев (Хасково) - guillotine
---

Мартин дебютира в Дивизия С и още с първата среща показа много талант и перспектива.
Мартин Маринов (Bully Team) VS Тодор Гаврилов (Memphis) - decision


Във вторият си мач повечето опит на опонента надделя над страстта на дебютанта. Това представяне на Мартин Маринов го нареди №4 в ранглистата на TRIBE FC в Дивизия С категория -77 кг.
Мартин Маринов (Bully Team) VS Атанас Наков (Be Real) - guillotine


След това дойде ред на по-опитните, които познават вкуса на това да бъдеш първи - състезателите в Дивизия В.
Даниел Бетов срещна един от най-техничните състезатели на турнира в красив и техничен мач. Дани не спира да се развива и въпреки, че му предстои още работа, резултатите в атрактивната му игра стават все по видни. Това представяне на Даниел Бетов го нареди №4 в ранглистата на TRIBE FC в Дивизия В категория -66 кг.
Даниел Бетов (Bully Team) VS Гюлтен Котелов (Argus) - decision


Друг винаги атрактивен състезател - Йордан Векиларчев не успя да наложи моюният си страйкинг над граплинга на опонента си. Това представяне на Йордан Векиларчев го нареди №2 в ранглистата на TRIBE FC в Дивизия В категория -84 кг.
Йордан Векиларчев (Bully Team) VS Емил Георгиев (Ipon) - achilles lock


TRIBE FC остана в историята на Българският ММА и с това, че беше първият истински турнир в който се състезаваха момичета от четири различни клуба.
В първата си среща Анита срещна бивша съотборничка в много оспорван мач.
Анита Доганова (Bully Team) VS Адрияна Костадинова (Ipon) - decision


На финала Анита срещна един от най-добрите граплъри сред жените в тази категория на Баланите. Това представяне на Анита Доганова я нареди №2 в ранглистата на TRIBE FC в Дивизия Жени категория -57 кг.
Анита Доганова (Bully Team) VS Менка Стояноска (Strongest) - armbar


Голяма радост за рожденният ден на Bully Team, Аудиторията и треньорският щаб донесе талантът на Иван Колев, спечелвайки финалът в категорията си с брутален армбар. Това представяне на Иван Колев го нареди №1 в ранглистата на TRIBE FC в Дивизия B категория -61 кг.
Иван Колев (Bully Team) VS Кристиян Янев (Pitbulls Bokido) - armbar


Bully Team побеждава с подкрепата на:
- Tribe Fight Wear?
- MMA Bulgaria
Първият турнир от веригата TRIBE FC стана възможен с иключителната подкрепа на Марин Чонгов и Боксов клуб "Академик", които предоставиха залата и помогнаха в организацията по начин по който сами не беше възможно да се справим.

За още снимки и коментари моля посетете страницата ни във Facebook.

Шампионите от Bully Team записват постиженията си на Стената на Славата на отбора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар