неделя, юни 28, 2009

Fighting Bullies at Gladiator Bokido Submission Chalange

Първото състезание за Bully Team като отбор вече е факт.



На Gladiator Bokido Submission Chalange състояло се на 21.06.2009 отбора на все още прохождащия ни клуб защитиха достойно името си и направи сериозна заявка за следващите турнири. За скромните два месеца откакто тенираме заедно се оказа, че клубът има сериозни претенции да се нареди сред най-титулуваните школи по смесени бойни изкуства в България.
Лично за мен това беше първото състезание в което участвам само като треньор. Искам да благодаря на всички които повярваха в мен и ме последваха в това първо изпитание за нашия отбор а най-вече на състезателите:
Кристиян Тодоров
Антоан Мицов
Владимир Павлов
Адриян Николаев
Беатрис Стойнева

Необичайно за редовно спрягания като груб наш спорт, първа на ринга за нашия отбор стъпи крехката Беатрис Стойнева която представи Тае-бо съчетание, търпеливо разработено заедно с инструкторката и Илияна Илиева специално за турнира. С което състезанието беше обявено за открито.

Нетърпението на Кристиян Тодоров 15г (Bully Team), беше възнаградено когато в първата среща за турнира, а и в живота си, той се изправи срещу шампиона в категория до 65 кг Борис Балев (Real Pain). В началото Кристиян поведе с активност, но напрежението и липсата на опит оказа своето влияние в полза на Борис Балев.





Следващ на татмито в категория до 75 кг застана Антоан Мицов 16г (Bully Team), срещу доста по опитния представител на домакините Красимир Каменов (Гладиатор Бокидо). След силно начало от домакина, Антоан не показа притеснение и се опита да наложи гилотина, но победата отиде в ръцете на неговия противник.

Antoan Mitcov in his first official fight

Адриян Николаев 17г (Bully Team) беше заявил участие в категория до 95 кг, малко преди да стъпи на татамито се оказа, че неговата категория е премахната и трябва да се бори в абсолютна категория с най-тежкия състезател на турнира, който го превъзхождаше и на възраст. Адриян за разлика от треньора си не показа никакво притеснение и открадна симпатиите на публиката със зрелищен слам. Само умората и голямата разлика в килограмите му попречиха да се титулува с тази победа.



Последен от отбора на татамито стъпи Владимир Павлов 18г (Bully Team). Жребият го беше наредил като единственният състезател в категорията си, който ще трябва да играе 2 мача преди да достигне финала. Възпитаник и действащ състезател на традиционно силната школа по класическа борба в Кюстендил Влади бързо се справи с първия си противник Младен Добринов (Гладиатор Бокидо), когото отстрани с удушаване в самото началото на срещата.



В следващата среща за противник на Влади излезе опитния Калоян Янков (Гладиатор Бокидо). Калоян беше решен да победи и въпреки спортсменското си поведение в началото на мача, игра доста груб и силов стил на борба. Влади изправи срещу това технична игра, воля за победа и борбеност основен белег на характера на булдочето - талисман на нашия отбор. Получи се най-зрелищния, най-тежък и атрактивен мач на турнира. В нито една друга среща не се намериха състезатели, които да играят в пълното игрово време - 30 мин. Влади и Калоян направиха от състезанието зрелище достойно за турнир от доста по-висок ранг. След изтощителната борба доминиращият през игровото време Владимир Павлов безапелационно заслужи победата.
За съжаление който и от двамата състезатели да беше достигнал финала нямаше да е същия, и въпреки усилията на нашия екип Влади не успя да възтанови физиката си за финалния мач където отстъпи на по-свежия Даниел Иванов (Гладиатор Бокидо). Независимо от това остави впечатление във всички присъстващи, че следващите изяви на нашия отбор ще бъдат все по-силни и все по успешни.









В заключение си позволявам да кажа, че този първи тест за отбора бе повече от успешен. Противниците на нашите момчета бяха доста по-опитни и възрастни състезатели. Имайки предвид краткото време от което тренираме заедно, както и възрастта на нашите състезатели, всички те могат да очакват много успехи в близко и по-далечно бъдеще. Не бива да забравяме обаче, че похвалите се дължат на усилена работа и упорити тренировки така, че за следващия път може да си пожелаем "повече пот в залата" и по-високи постижения.
Видяхме че можем, нека го покажем и на другите!!!
FIGHTING BULLIES

1 коментар: