неделя, май 10, 2009

Профил на инструктор: Севастиян Костов

Кик-бокс, ММА

Многократен национален и международен призьор от аматьорския и професионален ринг по кик-бокс в стилове К1, фул-контакт и лоу-кик.
Носител на купата на колежа по охрана и сигурност от турнир по сан-да.
Вицеевропейски шампион по бойно самбо.

Занимава се с бойни спортове от 14 годишна възраст. Минава през редица школи и стилове като таекуон-до, джит-куон-до, кьокушинкай-карате, докато попада в залата по кик-бокс. Там се сблъсква с ефективния боен спорт, без излишни ритуали и чужди традиции. Това е началото на състезателният му път довеждащ го до състезания от различен ранг и по различни правилници.

В допълнение на ударната техника започва да се занимава със САМБО, граплинг и бразилско джу-джутсу, доказали се като едни от най ефективните системи за свободен двубой.

2 коментара:

  1. Странно - от написаното оставам с впечатление, че ритуалите намаляват "ефективността на бойния спорт". Авторът на описанието задължително трябва да издаде книга - това е изключително интересна и нова концепция.

    ОтговорИзтриване
  2. Книга няма да напиша защото не ми идва от вътре. Просто това си е мое мнение, защото не харесвам запълването на времето за тренировка с ритуали вместо с работа. Това е начина по който ми харесва да тренирам, за някои ако е различно си е различно, нищо повече.

    ОтговорИзтриване