вторник, декември 09, 2014

Tribe FC athlethes: Anita Doganova


Анита Доганова тренира и се състезава от отбора на Були Тим. В TRIBE FC Dominator на 25.10.2014 от първи претендент се изкачи на шампионското място в ранглистата на Дивизия Жени категория - 57 кг.

TRIBE FC: Кажете няколко думи за себе си, и как се разви състезателният ви път от първият турнир до този?

Анита Доганова: В отбора на Були Тим съм от малко повече от година. Започнах да се занимавам с бокс през 2008, след което като студент с MMA в Ипон Благоевград. Мачът на от последния турнир TRIBE беше четвърти за мен на аматьорско ниво, втора победа и за първи път станах шампион. Участвала съм и в турнири по граплинг. През няколкото месеца от последното състезание не съм участвала в други. През това време тренирах и се готвих за турнира на 25.10.

TRIBE FC: Разкажи ни как протече подготовката ти?

Анита Доганова: С постоянни и динамични тренировки, съчетани с усилена физическа подготовка и техника. С търпение и подобряване на нагласа и спокойствие.

TRIBE FC: Помогна ли ти с нещо опита който имаш от предният турнир за да спечелиш този?

Анита Доганова: Направих си доста изводи от предишния турнир. Превъзмогнах загубата на финала и поправих много от грешките си. Придържах се към играта и стила, който усъвършенстваме в отбора. Има още много да се желае разбира се от моя страна, но смятам че вървя в правилна посока.

TRIBE FC: Има ли опонент (независимо Български или чуждестранен състезател) с който би искал да премериш сили в клетката ако е възможно?

Анита Доганова: За съжаление в България ситуацията е такава, че няма много възможности за жени да се състезават в този спорт. Единствено турнирите на Були Тим дават такава. За мен всяка среща, независимо с кого е страхотен шанс и давам всичко от себе си. Не мога да посоча конкретен състезател, надявам се от тук нататък повече дами да проявят желание за участие.

TRIBE FC: Какво ти хареса в организацията и какво според теб може да се подобри в организацията на турнира?

Анита Доганова: Организацията беше на много високо ниво. От самото представяне на турнира до неговия финал. През целия ден имаше ясна информация за срещи, състезатели.

TRIBE FC: Какви са следващите предизвикателства за които започваш да се готвиш оттук нататък?

Анита Доганова: Продължавам със същите темпове на тренировки и подготовка за предстоящи възможности. Както казах вече, се надявам повече жени да участват на такива състезания, за да можем да се развиваме и покажем, че и ние можем да се състезаваме наравно с мъжете. Женските двубои са не по-малко атрактивни и мисля, че публиката иска точно това – нещо ново, нещо по-различно.

TRIBE FC: Можеш да благодариш на хората или организациите които са ти помогнали, както и на тези които чувстваш важни за теб.

Анита Доганова: На първо място искам да благодаря на целия отбор на Були Тим за подготовката и подкрепата, която оказваме взаимно един на друг. На всички тях за проявеното търпение, въпреки трудностите, през които преминаваме. На Николай Рабаджиев, нашия кондиционен треньор, благодарение на когото постигнах такова израстване по отношение на силови показатели и издръжливост. На Ангел Караиванов и Маршъл Анималс, които изключително много ми помагат да подобрявам играта си. На всеки един треньор и състезатели, с които тренирам и допълвам опита си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар