събота, ноември 15, 2014

TRIBE FC coaches: Emil Kazakov

Емил Казаков е треньор на клуб „Питбулс“ на 25.10.2014 TRIBE FC Dominator в зала Триадица, София, отборът му произведе 4-ма шампиони.

TRIBE FC: Представете си и разкажете как се развива клуба от първият TFC на 26.04.2014 до последният на 25.10.2014 ?

Емил Казаков: Казвам се Емил Казаков, треньор съм на Питбулс ММА. От първият турнир на TFC до последният извадихме доста шампиони, благодарение на разделението на Дивизии. Това е много добра идея и ще помогне за в бъдеще да се произведат много бойци, а и катто цяло за спортът ММА в България. Отдавам специални благодарности за което на организатора Севастиян Костов.

TRIBE FC: Какво отличава вашата система на подготовка от останалите клубове според вас? Как протече подготовката за последното състезание?

Емил Казаков: Подготовката в Питбулс се провежда по модерен, американски стандарт: технически, физически и стратегически. За последният турнир на TFC наблегнахме на базови техники и кардио, кардио…

TRIBE FC: Коя част от треньорската работа определяте като най-важна според вас?

Емил Казаков: Най-важната част от работата на треньора е да знае какво прави. Като цяло работата на главният треньор на един ММА отбор е да е компетентен в 3-те аспекта на спорта: страйкинг борба и граплинг, да е търпелив и да знае как да преподава знанието си. Също така трябва да е добър стратег в подготовката и относно играта на опонента. Това се изгражда с години „треньорстване“.

TRIBE FC: Какво ви хареса в организацията на турнира?

Емил Казаков: Организацията на TFC е без забележка на професионално ниво и е резултат на голяма любов към спорта.

TRIBE FC: Какви са следващите предизвикателства, за които започвате да се подготвяте оттук нататък?

Емил Казаков: Предизвикателствата са най-различни, като започнем от начинаещите до напредналите състезатели по аматьорски ММА и граплинг и стигнем до професионалистите. Главна цел на клуба е да се състезаваме максимално навън, където конкуренцията е по-силна, с надеждата един ден да прославим България в големите лиги като UFC и XFC.

TRIBE FC: Можете да благодарите на хората или организациите които са ви помогнали, както и на тези които чувствате за близки?

Емил Казаков: На първо място благодаря на Бог за всичко, защото без него нищо не е възможно. На второ място благодаря на всички които правят нещо за спорта ММА от любов към него. Те знаят кои са!

Няма коментари:

Публикуване на коментар