понеделник, ноември 17, 2014

TRIBE FC coaches: Konstantin Nikolov


На последият TRIBE FC Dominator на 25.10.2014 отборът на Боен клуб Левски София запад, направи двама шампиони. Главният треньор на клуба е Константин Николов.

TRIBE FC: Представете си и разкажете вашата спортна история и историята на клуба?

Константин Николов: Здравейте! Основният ми спорт е джудо,практикувам го повече от 20 години, преди 7 години се запалих по граплинга и от тогава му отделям голямо внимание, тъй като смятам, че играе основна роля за подготовката на един ММА състезател. Бойният ни клуб е на 2 години, но това не ни пречи да жънем успехи, тъй като смея са твърдя,че имаме едни от най мотивираните състезатели. Нали сме Левскари, а няма по голяма чест да си част от този велик отбор!

TRIBE FC: Какво отличава вашата система на подготовка от останалите клубове според вас? Повдигнете малко завесата над успешната подготовка за последното състезание?

Константин Николов: Според мен нашите тренировки не се отличават кой знае колко от тренировките на другите състезатели и клубове, все пак 21 век вече няма кой знае какви тайни. За мен освен постоянство, дисциплина и търпеливост е много важно състезателите да бъдат мотивирани. Мотивацията играе решаваща роля за пълноценната реализация на един състезател.

TRIBE FC: Коя част от треньорската работа определяте като най-важна според вас?

Константин Николов: Най важната част от треньорската работа е да има индивидуален подход към всеки един състезател, тъй като знаете, че в тези среди има хора с много силни характери, а следователно и различни, така, че е много важно да намериш начин всеки един от тях да те чуе и да бъдеш преди всичко авторитет за тях.

TRIBE FC: Какви са следващите предизвикателства, за които започвате да се подготвяте оттук нататък?

Константин Николов: За нас всяко едно състезание е предизвикателство, продължаваме в същия дух и се молим на Господ да ни пази от травми и подобни злини.

TRIBE FC: Можете да благодарите на хората или организациите които са ви помогнали, както и на тези които чувствате за близки?

Константин Николов: Искам да благодаря на организацията Левски София Запад и по специално на покровителя и спонсора на нашия клуб Любомир Костадинов, за подкрепата и доверието които ни оказват във всяко едно отношение! Благодаря на моите помощник треньори Стоян Пашалиев и Георги Лазаров и на всички състезатели за доверието и за търпеливостта, която имат спрямо мен тъй като знам, че на моменти съм много взискателен и самия аз съм нетърпелив за много неща.
Специални благодарности и към Шун Джудо клуб София, тъй като това е клуба на който дължа всички умения които имам и на Николай Джонов, човека от които научих много и смея да твърдя не само аз, но и повечето успешни състезатели в България и продължават да учат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар